Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Rekord számú indulója volt a tavaszi futóversenynek Gazdagréten

Újbuda   |   2015, március 23 - 13:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közös bemelegítéssel indult a harmadik Gazdagréti Tavaszköszöntő futóverseny szombaton. A végén minden befutó emléklapot és müzliszeletet kapott, a leggyorsabbak pedig a dobogóra is felállhattak és érmeket, valamint ajándékcsomagot vehettek át a díjkiosztón.

A Gazdagréti Összefogás Egyesület rendezvénye évről-évre nagyobb tömeget vonz, idén több mint kétszázan neveztek a futásra. - Azért hoztunk lére a kültéri futóköröket és az edzőpályákat, hogy minél többen tudjanak a szabadban sportolni. Most, hogy a tavasz már hivatalosan is beköszöntött, itt az alkalom, hogy ezeket a helyeket ismét élettel töltsük meg - mondta Hoffmann Tamás polgármester.

A verseny résztvevői között egyre több a fiatal: rajthoz állt egy 2012-ben született kisfiú és egy kislány is, mindketten teljesítették a távot. A legkisebbekkel még végigfutották a szülők a távot, a nagyobbakat inkább a célegyenesnél várták. A pálya szélén lelkesen szurkoltak a testvérek, barátok, nagymamák és nagypapák.

- Kiskorban még nagyon lelkesek a gyerekek és szüleik is sokat tesznek azért, hogy megszerettessék velük a sportot – mondta Király Nóra alpolgármester.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.