Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. kedd, Emőd

Rajzok Mátyás királyról

Újbuda   |   2019, április 17 - 12:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kiosztották a Mátyás király-emlékévhez kapcsolódó pályázatra beérkezett legjobb gyermekrajzok készítőinek járó díjakat a Dél-kelenföldi Óvoda Lecke utcai székhelyén.

A pályaművekre a szülők és az ovisok egyaránt szavazhattak. Az ajándékokat Hoffmann Tamás polgármester, Haidar Norbert önkormányzati képviselő és Halászné Bogdány Zsuzsanna, a Dél-kelenföldi Óvoda intézményvezetője adta át a Mozgolóda Óvodába járó gyerekeknek. – A rajzpályázat szerencsés ötlet egy ilyen tematikájú emlékévvel kapcsolatban – mondta Hoffmann Tamás. – A gyerekek ebben a korban rendkívül fogékonyak, a rajzolással, kézműves foglalkozásokkal könnyen meg lehet ragadni a figyelmüket. A mesék, énekek, mondókák, rajzok segítségével már a kicsik is megismerhetik a magyar történelem jeles szereplőit – tette hozzá a polgármester.

– Az intézményben nagy gondot fordítunk rá, hogy a szülőket is bevonjuk a programokba – hangsúlyozta Halászné Bogdány Zsuzsanna –, most is több gyerek készítette el a pályaművét édesanyja vagy édesapja segítségével. A téma nem könnyű, Mátyás király figurája inkább az 5–6 évesek figyelmét keltheti fel, ám a díjazottak között több 3–4 éves is volt.

(T. K.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.