Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Rajz- és esszépályázatot diákoknak

Újbuda   |   2017, február 8 - 12:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rajz- és esszéíró pályázatot hirdet Kárpát-medencei magyar fiatalok számára a magyar címer és zászló megünneplésére a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI). A magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául március 16-át jelölte ki, ebből az alkalomból és a nemzeti összetartozást hangsúlyozva idén Az én hősöm, valamint A magyar zászló és címer kategóriában várja általános és középiskolások, valamint egyetemi hallgatók esszéit és rajzait az intézet - közölte az NSKI.

A rajzpályázatra nevezők a magyar zászlót és címert, a történelmi zászlókat, illetve a határon túli nemzetrészek zászlóit, valamint saját hősábrázolásukat bármilyen rajz-, grafikai, kollázs- vagy festészeti technikával megjeleníthetik. A benyújtott pályamunkák anyaga papír, karton, farost vagy vászon lehet.
Az esszé műfajban pályázók a magyar zászlót és címert, a történelmi zászlókat, illetve a határon túli nemzetrészek zászlóit vagy a velük összefüggő történelmi eseményt, illetve történelmi személyiség életét, valamint saját hősét 4-10 ezer leütésben jeleníthetik meg.
A beküldési határidő mindkét kategóriában február 20. éjfél, a rajzokat postai úton a Nemzetstratégiai Kutatóintézetbe, az esszéket az essze@nski.gov.hu címre várják.
Az alkotásokat műfajonként és kategóriánként bírálják el, a kategóriák első három helyezettje tárgy- illetve könyvjutalomban részesül.
A rajzpályázat zsűrijét Jankovics Marcell grafikusművész, filmrendező vezeti, mellette Somogyi Győző festő- és grafikusművész, Rényi Krisztina grafikusművész, Molnár János festő- és grafikusművész, illetve Tóth Norbert, a Forrás Művészeti Intézet igazgatója foglal helyet az ítészek között, az esszépályázat alkotásait pedig Takaró Mihály író, irodalomtörténész elnöklésével bírálják el.
A pályázat eredményét a Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapján teszi majd közzé, a díjátadó ünnepséget március 16-án tartják.

MTI