Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. péntek, Mária

Polgármesteri dicséretet kaptak a bölcsődei dolgozók

Újbuda   |   2015, április 23 - 12:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bölcsődei dolgozókat részesített dicséretben kiemelkedő teljesítményük alapján Hoffmann Tamás polgármester a Bölcsődék Napján. Az ünnepséget április 17-én tartották a B32 Galériában.

2010 óta minden április 21-én megünneplik országszerte, hogy 1852-ben ezen a napon nyitotta meg kapuit az ország első bölcsődéje. A budapesti Kalap utcai intézmény Forrayné Brunszvik Júlia (Brunszvik Teréz unokahúga) kezdeményezésére jött létre és nyújtott napközbeni ellátást kisgyermekek számára.

Minden évben öt különböző munkakörben dolgozó bölcsődei alkalmazott kap polgármesteri dicséretet, akiket az intézményvezetők felterjesztése alapján választanak ki. – Nagyon fontos volt, hogy a technikai alkalmazottakat éppúgy elismerjük, mint a gondozónőket. Ahhoz, hogy egy bölcsőde jól működjön, mindenkire szükség van – mondta Molnár László szociális ügyekért felelős alpolgármester. - Az erkölcsi elismerés mellett fontos a bölcsődei dolgozók anyagi elismerése is, a kötelező kiadásokon felül idén húsz millió forintot fordít az önkormányzat pótlékok kifizetésére, melyre június és novemberben folyamán kerül sor – mondta Hoffmann Tamás polgármester.

A szakmai program az egészségnevelés témakörére épült. Kocsisné Gál Csilla a Szurikáta Alapítvány munkatársa a gyermekkori diabétesz korai felismeréséről, Majsai László pszichológus a kiégésről, a megújulás és a feltöltődés lehetőségeiről tartott előadást, majd sportnapot is rendeztek a bölcsődei dolgozóknak. – Az intézmények sorversenyeken vetélkednek egymással. Idén egy vándor kupa is elindul, amelyet minden évben a legjobb csapat vihet haza – mondta Unger Katalin, az Egyesített Bölcsődei Intézmények vezetője.

Az kerületi ünnepségen fellépett az Újbudai Montágh Imre Általános Iskola diákjai, színes szalagokkal készült koreográfijuk a tavaszt jelképezte, felkészítő tanáruk Nagy Andrea volt.

A díjazottak:

Barthosné Szikora Éva NAPSUGÁR BÖLCSŐDE 2007 óta dolgozik az Egyesített Bölcsődei Intézmények Napsugár Bölcsődéjében. 2009-ben szerezte meg a csecsemő és kisgyermekgondozó oklevelet jeles eredménnyel, azóta csoportvezető gondozónőként látja el munkáját. Szakmai felkészültsége kiváló, szeretettel gondozza a rá bízott gyermekeket. Aktívan részt vesz a bölcsőde életének alakításában. Szakmai munkája mellett szervezi a nyílt napokat, közös ünnepeket, kirándulásokat.
Samu Istvánné KATICA BÖLCSŐDE 2009 óta dolgozik a Katica Bölcsődében kisgyermeknevelőként. Munkáját magas színvonalon, a gyermekek iránti odaadással, szeretettel végzi.A pálya iránti elkötelezettsége, szakmai hitelessége, gyermekszeretete nélkülözhetetlen az intézmény számára.Mindig körültekintően, a legnagyobb szakértelemmel neveli és gondozza a rábízott gyermekeket. A családokkal jó kapcsolatot alakít ki, bizalommal fordulnak hozzá. Céltudatos munkájával, magatartásával példát mutat kollégáinak is. Remek szervező készségének köszönhetően sokat tesz az intézményben zajló rendezvényekért. Jó humorával, vidámságával és sokoldalúságával színesebbé teszi a mindennapokat.
Botos Kálmánné MOGYORÓSKERT BÖLCSŐDE 1996 óta dolgozik a Mogyoróskert Bölcsődében technikai munkatársként.Munkáját mindig lelkiismeretesen látja el, a rábízott feladatokat szívesen, készségesen végzi. A közösségi munkákban önként ajánlja fel segítségét. A kollégák számíthatnak rá, a gyermekekkel és szüleikkel jó kapcsolatot alakított ki, empatikus, gyermekszerető egyéniség. Emberi magatartása, munkája és önfegyelme példamutató.
Heindlné Sárközi Zsuzsanna BÓBITA BÖLCSŐDE 2006. január 17-óta dolgozik a Fonyód utcai Bóbita Bölcsődében, mint kisgyermeknevelő. Már a kezdetektől érződött embersége, gyermekszeretete. A rábízott kisgyermekek testi és pszichés fejlődését mindenkor támogatja, aktivitásuk, kreativitásuk, önállóságuk fejlődését segíti. A fiatal kollégák hallgatnak rá, kikérik véleményét, tanácsait elfogadják. Tudását folyamatosan fejleszti, 2009-ben szakgondozói oklevelet szerzett, jelenleg az ELTE kisgyermeknevelői szakára jár. Szakmai tudása, empátiája, a családokkal való együttműködése kiváló.
Kaszt Márta PÖTTÖM BÖLCSŐDE A Pöttöm Bölcsődében kisgyermeknevelő. Fiatal kora ellenére magatartása példaértékű, munkamorálja, munkabírása, kollegalitása kiváló. A gyermekek nevelését, gondozását, fejlődését szeretetteljes légkörben biztosítja. Ötleteivel, kreativitásával gazdagítja, fejleszti a kisgyermekek ízlésvilágát, szebbé, színesebbé varázsolja a bölcsőde környezetét. Szakmai ismereteit, tudását folyamatosan bővíti, jelenleg az ELTE kisgyermeknevelő szakára jár.