Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Polgármesteri Dicséretek a Szociális Munka Napján

Újbuda   |   2016, november 17 - 13:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerület napi programok záróakkordjaként november 14-én Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László alpolgármester öt, a kerületi szociális és gyermekjóléti intézményeiben kimagasló munkát végző alkalmazottnak adott át elismerő oklevelet. Az ünnepséget a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében rendezték meg.

Hoffmann Tamás polgármester azt hangsúlyozta, bár a kerület igyekszik anyagilag is kifejezni a területen dolgozó szakemberek iránti hálát, a Szociális Munka Napja jó alkalmat teremt arra, hogy egyéb módon is kifejezzék a munkájuk iránti tiszteletüket. Molnár László hozzátette, hogy a kerület éves szinten százmillió forintot költ a szociális területen dolgozók bérének kiegészítésére, ezzel is motiválja őket arra, hogy kitartsanak hivatásuk mellett.

Idén összesen öt, a kerületi szociális és gyermekjóléti intézményeiben kimagasló munkát végző munkatárs részesült Polgármesteri Dícséretben.

Kitüntetettek:

Karácsonyné Balogh Zita – az Újbudai Szociális Szolgálat munkatársa. Harminc éve dolgozik a házi segítségnyújtás szociális ellátásában, segíti az idősek önálló életvitelének megőrzését. 1998 óta a kerületben végzi munkáját, kedves, őszinte, megértő, türelmes személyiség, elkötelezett, kitartó.

Markóné Udvari Ildikó – az Újbudai Szociális Szolgálat munkatársa. Gyógypedagógiai asszisztensi ás csecsemő gondozói szakmai végzettségével a halmozottan sérült gyermekek és személyek gondozásában teljesít, kiemelten fontos, elhivatott szakmai feladatot. Harminc éve van a pályán, amelynek önmaga által megfogalmazott mottója: örömteli munka és hétköznapok, a hátrányos helyzetűekkel együtt, értük, velük.

Székelyné Horváth Valéria – az Újbudai Idősek Háza munkatársa, ahol 2008 óta dolgozik mentálhigiénia csoportfoglalkozás szervezőként. Elismerését az otthonban élő idős lakók egyéni és csoportos szabadidős programjainak szervezéséért és vezetéséért, valamint intézményi rendezvények, ünnepségek megtervezése él lebonyolítása terén végzett lelkiismeretes, példamutató szakmai munkájáért érdemelte ki.
Csanálosiné Hajdú Zsuzsanna – az Újbudai Humánszolgáltató Központ munkatársa 2013 óta, szociálpedagógusként évtizedek óta dolgozik. 2016 júliusától a család-és gyermekjóléti szolgálat szakmai vezetője, munkáját nagy odaadással, hivatástudattal, empátiával és kell határozottsággal végzi.
Karcsainé Zalavári Andrea – az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársa. Aktívan segíti munkakörének ellátásán kívül is a megváltozott munkaképességű személyeket és megtalálja velük a közös hangot. A rend és rendezettség egész habitusában megmutatkozik, munkájában céltudatos, szorgalmával és szakmai tapasztalatával példát mutat kollégái számára.

H. S.