Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 11. csütörtök, Zsuzsanna, Tiborc

Placid atyára emlékeztek a hívek

Újbuda   |   2017, január 18 - 09:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

A január 15-én este elhunyt Olofsson Placid atyára emlékeztek hívei, kollégái, barátai, tisztelői a Szent Imre Plébániatemplomban kedden.Temetésére február 3-án kerül sor Pannonhalmán, amelyre a plébánia autóbuszt szervez.

Tömegek érkeztek a Szent Imre Templomba január 17-én este, a Placid atya emlékére rendezett szentmisére. Sokan mécsest is gyújtottak, így búcsúztatva a gulágot is megjárt 100 éves atyát, aki örök vidámsággal élte túl a múlt századot, erőt adva társainak, és a gondolatait hallgató, olvasó híveknek.

A szertartás előtt Virághalmy Judit és Sinkovits-Vitay András színművészek is megemlékeztek Olofsson Károlyról. A szentmisét Urr Ipoly atya tartotta; beszédében a több mint 30 évet a Szent Imre templomban szolgáló, mindenki számára erőt, boldogságot adó, szent életű Placid atyára emlékezett.
Felidézte az atya szavait, ahogy búcsúzott híveitől: "S végül most, testvéreim, fogadjátok el tőlem azt az utolsó nagy kérést: mindannyian szentmisére jöttetek, próbáljátok tudatosan megélni ezt a nagy csodát. Akkor a rákövetkező hétköznapokban sikerülni fog ebben a zűrzavaros világban megélni a krisztusi életet. Ha így fogtok szentmisén részt venni és így fogtok szentáldozáshoz járulni, és ha én is életem utolsó pillanatáig így fogok misézni, akkor sziklaszilárd hittel garantálom, hogy még találkozni fogunk. Fogadjátok tehát búcsúzásul: a viszontlátásra odafönt az örök boldogságban".

A sokak által szeretett Olofsson Placid atya hamvasztás előtti koporsós szentmiséje és búcsúztatása január 26-án 10 órakor lesz a Szent Imre templomban. Temetésére Pannonhalmán kerül sor február 3-án. Azoknak, akik elkisérnék utolsó útjára kísérni Placid atyát, a plébánia autóbuszt szervez, amelyre január 22-én a szentmisét követően lehet jelentkezni.

D. B. S.A búcsúztatásról az Újbuda Televízió Útravaló című műsora is beszámol.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tisztelt Választópolgárok!  

Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2022. szeptember 18. napjára tűzte ki az önkormányzati képviselők időközi választását a XI. kerület Újbuda Önkormányzata közigazgatási területén kialakított, 5. számú és 14. számú egyéni választókerületekben megüresedett mandátumok betöltésére.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.