Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Pedagógus est volt a kerületben

Újbuda   |   2016, június 8 - 23:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban rendezték meg az évtizedes hagyományokkal rendelkező Pedagógus Estet június 3-án.

Hamarosan vége a tanévnek, kezdődik a nyári szünet. Újbuda Önkormányzata idén is Pedagógus Est keretében köszönte meg az óvodapedagógusok, tanítók, tanárok és nevelők egész éves munkáját. Hoffmann Tamás polgármester hangsúlyozta, igyekeznek egyre jobb körülményeket biztosítani az intézményeknek, figyelmet fordítanak arra, hogy évről évre megtörténjenek a felújítások, továbbá fontos, nagyobb beruházások is létre jöjjenek. – Ez lehet kertfelújítás, nagyobb mértékű épületrenoválás vagy sportudvar kialakítása – fogalmazott Hoffmann Tamás. Kiemelte az utóbbi időszak informatikai fejlesztéseit is, a nemrég átadott általános iskolai és gimnáziumi okos tantermeket, valamint a teljes iskolai számítógéppark cseréjét. - Munkás év áll a köznevelési rendszer mögött – fogalmazott Molnár László alpolgármester, aki szerint az óvodákkal kapcsolatos feladatok nagy részét elvégezték, most a finomhangolás következik. Elmondta, az iskolai reformok még nem értek véget, a jövő tanévben is lesznek változások a köznevelésben. Bízik abban, hogy a megfeszített munka után minden óvodapedagógus, tanító és tanár az ünneplésnek tudja szentelni magát, hiszen a pedagógus est róluk, megbecsülésükről és pihenésükről szól.

Az ünnepség főszervezője az Újbudai Pedagógiai Iroda (ÚPI) volt, amely 2015 szeptemberétől az önkormányzat támogatásával vitte tovább a kerületben hagyományossá vált tanulmányi versenyek és a pedagógusoknak indított programok szervezését. – Az önkormányzatnak köszönhetjük, hogy egyáltalán működhetünk, de nagyon sok segítséget kaptunk az elmúlt évben a KözPont Kft-től is

– fogalmazott Gyurcsó Zsuzsa, az UPI vezetője. Elmondása szerint sikeres tanévet zártak, hiszen programjaik idén is népszerűek voltak, a tanulók is sokan jelentkeztek az iskolai versenyekre.

A vidám hangulatban zajló esten a Bocskai István Általános Iskola tanárai cigánytáncot adtak elő, a sztárvendég Peter Sramek volt.

H. L.