Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. hétfő, Helga

Pár hét múlva kiderül, kik a startup pályázat győztesei

Újbuda   |   2016, április 14 - 20:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harminchétből tizenkét csapat jutott az önkormányzat startup pályázatának idei döntőjébe. A négy legjobb egy-egy millió forintos támogatást nyer el vállalkozásának beindításához. A versenyzők felkészítő beszélgetésen vettek részt, ahol szakértők hívták fel figyelmüket a legfontosabb tudnivalókra.

Egymillió forintot kaphatnak azok a fiatalokból álló négyfős, feltörekvő vállalkozások, amelyek nyernek az önkormányzat innovatív ötleteken alapuló startup vállalkozások támogatására kiírt pályázatán. A 35 év alatti, a kerületben campusszal rendelkező egyetemek graduális vagy posztgraduális képzésein résztvevő vagy Újbudán állandó lakcímmel rendelkező felsőoktatási hallgatók egyénileg vagy csapatban jelentkezhettek. Az idei pályázaton 37 csapat indult, közülük 12 - innovatív ötletekkel előálló garázscég - jutott a döntőbe. A végső meghallgatás pár héten belül várható, a zsűri tagjai az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Budapesti Corvinus Egyetemről, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Design Terminálból és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségétől érkeznek. A döntő előtti felkészítő beszélgetésen a szakértők olyan részleteket ismertettek, amelyekből kiderül, mire kell majd figyelni a zsűri előtt tartott beszámolókban. Ilyen például, hogy a pénzügyi tervet konkrétumokkal alátámasztva célszerű kidolgozni, a dokumentáció oldalait számozni kell, tartalomjegyzéket kell írni, a beszámolót pedig ábrákkal és fotókkal érdemes színesíteni. A négy nyertes csapat egy-egy egymillió forintos támogatáshoz jut vállalkozásának beindításához.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.