Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Ovi-Foci már a Lurkó óvodában is

Újbuda   |   2021, június 23 - 10:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány összefogásával megvalósult sokoldalú sportpályát június 22-én Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármesterek avatták fel a Dél-Kelenföldi Óvoda Újbudai Lurkó Telephelyén.

Magyarországon már a 433. ilyen pálya szolgálja az óvodásokat, Újbudán pedig ez lett a hatodik. Pattogó Martintól, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány marketing és kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, hogy a sportlegenda Buzánszky Jenő által még 2011-ben elindított kezdeményezés az elmúlt évtizedben bizonyította sikerességét. Az óvodákból, ahol Ovi-Foci pálya létesült, nagyon sok pozitív visszajelzést kapnak.
A biztonságos játéktérben több labdajátékot is elsajátíthatnak az óvodások, de a legfontosabb cél az, hogy már egész kiskorban megszerettessék velük a rendszeres testmozgást.
A gyerekek mozgásának a fejlesztése a legfontosabb számunkra. Minden a mozgás által fejlődik, ahogy a gyerekek mozgása javul, az pozitív hatással van minden más területre is - fogalmazott a Dél-Kelenföldi Óvoda Újbudai Lurkó Telephely vezetője, Halászné Bogdány Zsuzsanna. Az óvoda vezetője elmondta, hogy szeretnék tovább szépíteni, rendezni az intézmény udvarát, ez a focipálya csak az első lépés volt. Az intézményvezetőtől megtudtuk, hogy az Ovi-Foci pályát elsősorban a legnagyobbak, az 5-6 éves korosztály fejlesztésére fogják majd rendszeresen használni.