Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Ötletből sikeres vállalkozás

Újbuda   |   2016, május 5 - 15:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Legjobb üzleti ötleteiket versenyeztették a Corvinus és a Műegyetem hallgatói a Vállalkozói Duna Kupán. A diákok elképzelései az idegenforgalomhoz és az online szolgáltatásokhoz kötődtek leginkább.

Az első Vállalkozói Duna Kupának adott otthont május 4-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A Corvinuson és a Műegyetem párhuzamosan futó startup tantárgyak keretében a hallgatóknak egy-egy vállalkozási ötletet kellett üzleti koncepcióvá alakítaniuk piackutatással megtámogatva. A versenyen a BME "Innovatív vállalkozások indítása és működtetése", valamint a Corvinus "Kisvállalkozások indítása és működtetése" tárgyak hallgatói mérték össze tudásukat.

A megnyitón Láng Benedek a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaságtudományi Karának tudományos és nemzetközi dékánhelyettese elmondta: a verseny kiváló alkalom arra, hogy a diákok összemérjék a tudásukat, felhívta BME-sek figyelmét, hogy érdemes kihasználniuk a műszakis környezet adottságait.

A zsűri 3-3 csapat prezentációját értékelte aszerint, hogy az mennyire ötletes, piacképes, mennyire megalapozott az üzleti modell, mennyire felkészült és elkötelezett a csapat. A hallgatók öt-öt percet kaptak prezentációik bemutatására, ezt követően a zsűri három percig kérdezhette őket. A diákok vállalkozás indító ötletei az idegenforgalomhoz és különböző online szolgáltatások nyújtásához kötődtek leginkább. A győztes csapat az endoszkópos műtétek begyakorlását segítő szimulátor üzleti hasznosítását tűzte ki célul. Az eszközt a műszakis Jaksa László fejlesztett ki, csapattársai - Mallár Dávid, Szokol Hajnalka, Holicsányi Gergely - pedig a nyereséges üzleti modellt találták ki hozzá.

H. L.