Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. szerda, Ambrus

Országos élelmiszergyűjtésre hív a Magyar Vöröskereszt

Újbuda   |   2014, december 4 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyar Vöröskereszt mintegy 400 önkéntese gyűjt a tartós élelmiszereket hétvégén országszerte. Az adományokat az egyik élelmiszerlánc üzleteiben lehet leadni.

Szerezz örömet! Legyen másoknak is szép a karácsony! mottóval hív kétnapos élelmiszergyűjtésre a Magyar Vöröskereszt, amelynek önkéntesei a hétvégén a Tesco 118 áruházában gyűjtik az adományokat - közölte a humanitárius szervezet.
Országos élelmiszergyűjtésre hív a Magyar Vöröskereszt
Mint írják, a téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a szervezethez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára. A Magyar Vöröskereszt ezért abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a vásárlók támogatásával 40 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely 8-10 ezer családnak jelenthet segítséget.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a leginkább rászorulóknak még az ünnepek előtt. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája a www.voroskereszt.hu oldalon olvasható.

MTI