Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. csütörtök, Mihály

Omar Sosa kvartettje lép fel a MOM-ban

Újbuda   |   2015, május 12 - 12:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Omar Sosa napjainak egyik legsokoldalúbb jazz-művésze: zeneszerző, producer, zongorista, ütőjátékos és zenekarvezető. Különféle népek zenéjét és elektronikus elemeit olvasztja egybe afro-kubai gyökereiből táplálkozó játékában, friss és eredeti, városi hangot szólaltatva meg - mindezt a latin jazz szívével. Június 3-án este 8 órától a MoM Kulturális Központban lép fel zenekarával.

A hétszeres Grammy-díjra jelölt kubai Sosa karizmatikus egyéniség, dinamikus játéka és improvizációkon alapuló zenei beállítottsága inspirálja társzenészeit. Játéka tele van nyers érzelmi erővel és humorral, Sosa úgy érinti meg saját közönségét, hogy kórusba csalogatja őket, fokozva a spontaneitás és az összekötöttség érzését. A jazz és az afro-karibi ritmusok keverékét egyesíti a zongorával. A tempói könnyedek, élvezettel veti magát a latin jazz ellenállhatatlan ritmusaiba.

Omar Sosa zeneszerző és zongoraművész zenei pályája Camagüeyből és Havannából indult. Tanulmányait még ritmushangszereken és marimbán kezdte, majd kamaszként hangszert váltott, zongorista lett. Példaképének Thelonious Monkot, Charlie Parkert, Oscar Petersont, Herbie Hancockot, Chick Coreat és Keith Jarrett-et tekinti. A ‘80-as években bejárta Afrikát és Dél-Amerikát, hogy az ottani, afrikai gyökerű hangokat tanulmányozhassa. Később a San Fransico-i öböl zenei életét meghatározó latin jazz egyik vezető alakja lett. Azóta évente több mint száz koncertet ad a világszerte.

A Quarteto AfroCubano tagjai:

Ernesto Simpson (Kuba) - dob

Leandro Saint-Hill (Kuba) - szaxofon, fuvola és klarinét

Childo Tomas (Mozambik) - basszusgitár

További információ: http://omarsosa.com

Esemény: https://www.facebook.com/events/1048643961819660

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szégyenfolt marad a kelenföldi indóház  

Egyelőre nem születik újjá a lepusztult kelenföldi indóház, miután „Budapest-Kelenföld vasútállomás volt felvételi épületének átalakítása és felújítása” bekerült a kormány által elhalasztásra, illetve átütemezésre ítélt állami beruházások közé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.