Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Okos ovis gyalogosok

Újbuda   |   2017, május 4 - 14:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Játékos interaktív koncert részeként tanulhatták meg a gazdagréti Pitypang Óvoda kisgyermekei a biztonságos közlekedés szabályait.

Az apróságok találkozhattak a különböző funkciójú jelzőtáblákkal, minizebrával, miközben a Csipet-csapat zenekar tagjai játékos dallamokat és mondókákat adtak elő. Megtudhatták például, hogy a zebrán csak az egyik szülő, az óvónéni vagy a csoport másik ovisának a kezét fogva szabad átkelni, miután balra, jobbra és újra balra néztek. Azt is megtanulhatták, hogy biciklizni kizárólag bukósisakkal és könyök-, illetve térdvédővel szabad. Az Okos gyalogos című zenés, interaktív foglalkozás ötlete Vonsik Vivien fejéből pattant ki, aki kollégájával szolgáltatta a műsort.

A különleges rendezvényen Liskány Csaba, a XI. kerület rendőrkapitánya is részt vett. Érdeklődésünkre hangsúlyozta, a gyerekeknek előadott „okos gyalogos” rendkívül hasznos volt, mivel azt vallja, hogy a közlekedési szabályokat nem lehet elég korán elsajátítani. Az óvodásoknak tartott játékos koncert nem jöhetett volna létre Király Nóra alpolgármester támogatása nélkül. Ötgyermekes édesanyaként ő is nap mint nap megtapasztalja, milyen veszélyek leselkedhetnek a legkisebbekre az utcákon, járdákon.

T. K.