Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Ökodizájn, újrahasznosítás

Újbuda   |   2021, április 9 - 13:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

A B32 Galéria és Kultúrtér Prémiumbeszélgetések című programja áprilistól az ökodizájn, az újrahasznosítás, a zero waste mozgalom, a slow fashion témáit járja körbe. Az újonnan induló sorozatban Kovács Gabriella dizájnerekkel, ruhatervezőkkel, intermédia-művészekkel, a hazai dizájn élvonalába tartozó alkotókkal beszélget.

Az újrahasznosítás már régóta trend, világszerte jelen van a mindennapi életben, nem véletlen, hogy a B32 Galéria és Kultúrtér is foglalkozik ezzel a témával. A Prémium-beszélgetések első újratervező vendége Gungl Tibor volt, az UPLUX alapítója, aki vashulladékból, biciklialkatrészekből, italosüvegekből készít asztali lámpákat.

Április 8-án Szabó Eszter Ágnes folytatja a sort. Őt sokan arról a közösségi oldalakon mémmé vált hímzett falvédőjéről ismerhetik, amelyen a művész nagymamája, Zalai Imréné, találkozik David Bowie-val. Szabó Eszter Ágnesnek tavaly már a pandémia alatt készült az Idődilatáció_Hiperűrugrás kísérlet Home Office-ban című kiállítása, amely a Libella Kávézóban volt látható. A művész ready made (talált tárgy) művei, az otthonka, a mosogatószivacs, vagy például a Portugáliából hozott gyönyörű kék csempék voltak kiállítva új kontextusban, viccesen és a megszokottól eltérő módon.

Szabó Eszter Ágnes többek között erről a rendhagyó tárlatról, a repedt tárgyak összeragasztásának japán módszeréről, a kintsugiról, valamint az április 23-án kezdődő kortárs művészeti fesztivál, az OFF-Biennále online eseményeiről is mesél, ahol a MENÜ imaginaire / Mit (t)eszel, ha az erőforrások végesek? című projektben vesz majd részt.

A program április 8-ától érhető el a B32 Facebook-oldalán.

Újbuda