Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Nyitnak a könyvtárak

Újbuda   |   2020, május 20 - 14:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) is előkészíti az újranyitást, első ütemben a Központi Könyvtár mellett 15 bibliotéka kezdi meg a könyvek visszavételét és kölcsönzését.

Először a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi könyvtára és másik 15 bibliotéka nyílik meg és kezdik meg a könyvek visszavételét és kölcsönzését. Második ütemben 11 könyvtár nyitását tervezik, a harmadik ütemben 20 bibliotéka nyit ki hasonlóan szűkített szolgáltatással - közölte az intézmény. A tagságok, a kikölcsönzött könyvek és az egyéb az dokumentumok lejárati idejét a könyvtár meghosszabbítja, erre az időszakra késedelmi díjat nem számol fel. A nyitást követően további egy hónap türelmi idő van a dokumentum visszavitelére. Jelenleg több mint 230 ezer kötet van mintegy 64 ezer olvasónál.

Az újranyitás előtt a könyvtárak értesítésitk az olvasókat az új helyzetről és a kötelező szabályokról. A könyvtárakban ütemterv szerint leltároznak, áttekintik az állományt és ahol lehet, átrendezik a tereket. Többek között megújul a Török utcai könyvtár és bővül a Csertő parki ideiglenes könyvtár alapterülete. Befejezéséhez közeledik a VIII. kerületi Ötpacsirta utca 4. szám alatti épület felújítása, a kivitelező pedig folyamatosan végzi a VI. kerületi Teréz krt. 2-4. szám alatti ingatlan könyvtárrá alakítását. Folyamatosan vásárolják a könyvújdonságokat és feldolgozás után kiszállítják a tagkönyvtárakba, hogy a nyitást követően minél több újdonság álljon az olvasók rendelkezésére. A könyvtárak Facebook-oldalán emellett ajánlókkal, online játékokkal, hasznos tartalmakkal várják az érdeklődőket. Újbuda/MTI