Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 28. kedd, Levente, Irén

Nyílt nap a Budafok kocsiszínben

Újbuda   |   2019, szeptember 12 - 13:41Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyílt napot rendez a Budafok kocsiszínben a BKV Zrt. szeptember 21-én. A rendezvény ingyenes, regisztrálni mielőbb érdemes a vezetett túrákra.

Az idén 120 éves  Budafoki Kocsiszín elődjét még a Budapest-Budafoki Helyiérdekű Villamos Vasút, a BBVV építtette 1899-ben. A kocsiszín az 1960-as évek elejéig a HÉV járműveinek adott otthont, a járműépítő műhelyben készültek a legendás M IX-es HÉV motorvonatok prototípusai 1962-ben. 1963-tól költöztek a budapesti sárga villamosok a remízbe, amely a ’80-as évek elején fogadta a Csehszlovákiából érkező több mint háromszáz Tatra T5C5 villamost. 2018-ra a főváros legújabb és leghosszabb CAF villamosainak fogadására a kocsiszín teljesen megújult.

A forgalomban jelenleg közlekedő villamosok mellett megtekinthetők lesznek a nosztalgia járatok, egy HÉV szerelvény, valamin olyan háttérmunkát segítő járművek, mint a felújított hóseprő, a síncsiszoló, vagy a Shörling, Unimog, zavarelhárító szerkocsi. Lesz vezetett túra és csarnoklátogatás is, a résztvevők megismerhetik a kocsiszínben zajló munkát, a járműkarbantartás folyamatát. A vezetett túrára itt érdemes regisztrálni, de korlátozott számban a helyszínen is lehet jelentkezni. A kisebbeket társasjátékokkal, kvízjátékkal és csocsó asztallal várják.

Lehetőség esz exkluzív járműfotózásra is, amelyhez itt  lehet regisztrálni.

A rendezvény helyszíne: :
Budafok kocsiszín 1116 Budapest Fehérvári út 247.