Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 1. szombat, Malvin

Nyáron is fő a biztonság

Újbuda   |   2018, június 11 - 12:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét ingyenesen osztott ajtóéket és belépésjelzőt kerületi lakosoknak a lakásvédelmi akcióterv 2.0 keretében az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. Ezúttal a Tranzit Art Caféban lehetett átvenni az eszközöket, lakcímkártya felmutatásával.

A biztonsági elektromos ajtóék egy ajtó alá helyezhető szerkezet, amely hangjelzést ad ki, ha bárki megpróbál benyitni az ajtón. Az ajtóék használata egyszerű, segítségével megelőzhető a lakásokat érő támadás. Haidar Norbert, önkormányzati képviselő hangsúlyozta, nyáron gyakoriak a besurranók és akár az is előfordulhat, hogy bukóra nyitott ablakon keresztül próbál behatolni valaki a lakásba. Ezek megakadályozására kiválóan alkalmasak a lakásvédelmi akcióterv 2.0 keretében kiosztott eszközök.

A belépésjelző riasztókészülék egy másik, ajtóra vagy ablakra néhány másodperc alatt felhelyezhető biztonsági berendezés. Nyitáskor ez is erős hangjelzést ad, elriasztva a behatolót, és figyelmeztetve a lakásban lévőket vagy a szomszédokat. A riasztóberendezés három gombelemmel működik, egyszerűen felragasztható az ablak- vagy ajtókeretre.

A bűncselekmények számának visszaszorításában nemcsak az ilyen eszközök segítenek, az is hasznos, ha a szomszédok figyelnek egymásra, óvják és figyelmeztetik társaikat, ha betolakodó, gyanúsan viselkedő személyt látnak a házuk közelében. Az eszközök átvételéhez mindössze a lakcímkártyát kellett bemutatni.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.