Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 31. péntek, Árpád

Nyár végétől teszteli az e-jegyrendszert a BKK

Újbuda   |   2017, június 16 - 14:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A BKK nyár végétől megkezdi a beléptető kapuk telepítését, teszteli az elektronikus jegyértékesítés új formáját – derül ki a BKK közleményéből.

Az elektronikus értékesítési csatornák továbbfejlesztése újabb mérföldkőhöz érkezett, már 2017 nyarán látható lesz az online jegyértékesítés új formája. Elég lesz csak regisztrálni egy személyazonosításra alkalmas arcképes igazolványt, majd megvásárolni a megfelelő terméket és onnantól mobilappos segítségével azonosításra is használható az okmány. Ezáltal ősztől már az új e-személyi vagy a diákigazolvány is elég az utazási jogosultság igazolására.

Nyár végétől a BKK éles környezetben teszteli a beléptető kapukat és az eszközök kommunikációját. Ehhez először a Deák Ferenc téri metróállomáson telepítenek kapukat, a Közvágóhíd utca HÉV-állomáson pedig érvényesítő készülékeket. Az ügyfelek kezdetben nyitott kapukkal találkoznak, mivel szükség van a rendszer teljes infrastruktúrájának telepítésére.

Az elektronikus jegyrendszert érintő változásokról június 14-én döntött a Fővárosi Közgyűlés. A projekt teljes keretösszege nem változott, az üzemeltetési költségek közel 2 milliárd forinttal, az EBRD hitel lehívásához kapcsolódó költségek 100 millió forinttal csökkennek.

Újbuda