Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. péntek, Albin

Novemberben nyit az UP Center a Bartók Béla úton

Újbuda   |   2016, október 26 - 11:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Eldugott helyen, de hivatalosan a Bartók Béla 29-ben nyílik novembertől a Digitális Tudás Akadémia új közösségi tere. Az UP Centert egy behajtó felől lehet megközelíteni. A hely avatóján a Corvinus Egyetem kisvállalkozás szakos hallgatóinak csapatépítő programját tartották.

A 2010 óta működő Digitális Tudás Akadémia célja Magyarország digitális kompetenciájának fejlesztése, melyben az UP Center is részt vállal. A Bartók Béla úton hamarosan nyíló közösségi tér segítséget, inspirációt és lehetőséget nyújt a látogatóknak ötleteik, elképzeléseik megvalósításához. Az önkormányzati segítséggel létrehozott közösségi tér adomány alapon működő co-working környezetet kínál azoknak, akiknek nincs lehetőségük önálló irodát fenntartani, de lesz hely oktatásra is.

Az UP centerben tartották csapatépítő programjukat a Corvinus Egyetem kisvállalkozás szakos hallgatói, amely egyben a hely avatója is volt. A mai fiatalokat nem feltétlenül álmaik megvalósítására, a bennük lévő tehetség kibontakoztatására biztatják az iskolákban, helyette jellemzőbb az uniformizálás, a kategóriákban való gondolkozásra nevelés. Ezt Tóth Zoltán a Digitális Tudás Akadémia elnöke állítja, ezért is buzdította az egyetemistákat, hogy ha van egy jó ötletük, akkor azt munka mellett, vagy akár vállalkozóként, de valósítsák meg. A csapatépítést Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő, vállalkozásfejlesztési tanácsnok vezényelte le, az egyik hallgató, Csirke Péter úgy véli, a közösségi tér azért is hasznos, mert ott hasonló érdeklődésű fiatalok találkozhatnak.

H. S.