Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 29. szerda, Péter, Pál

Nőnapi köszöntés

Újbuda   |   2020, március 9 - 15:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Virágokkal köszöntötték a kerület vezetői Nőnap alkalmából a 60+ programban résztvevő hölgyeket. A virághoz ünnepi műsor is járt a közösségi házakban.

Barabás Richárd alpolgármester valamennyi helyszínen beszélt a nők társadalmi helyzetéről. Szerinte, bár az utóbbi évtizedekben jelentősen megváltozott a nők társadalmi megítélése, mégis fennáll a nemek közötti egyenlőtlenség. Fontosnak tartja felhívni a figyelmet az apróbb elnyomásokra is, mert ezáltal válhat teljessé a nők egyenjogúsága.

Gazdagréten az alpolgármester mellett Simicskó István országgyűlési képviselő, Bedő Dávid, Keller Zsolt és Szabó László önkormányzati képviselők is átnyújtották a virágokat, a színpadon pedig Pomázi Zoltán (Bojtorján együttes) adott elő örökzöld dallamokat.
Albertfalván Molnár Gyula országgyűlési képviselő csatlakozott az alpolgármesterhez. A köszöntők után a Petőfi Musical Stúdió művésze, Potyó Krisztián énekelt. Az ajándékok átadásában Budai Miklós és Görög András önkormányzati képviselők is részt vettek.

Őrmezőn Barabás Richárd és Molnár Gyula járt, valamint Ott József énekes előadását hallhatta a közönség, Kelenvölgyben pedig Barabás Richárd, Molnár Gyula és Bába Szilvia önkormányzati képviselő kedveskedett a hölgyeknek, miközben az Ethno Sanzon koncertezett.

D. B. S.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Adománygyűjtő pont az Etele Plazában  

Már fogadja az ukrán menekülteknek szánt felajánlásokat Újbuda hivatalos adománygyűjtő pontja az Etele Plazában. A bevásárlóközpont és az önkormányzat az elhúzódó orosz megszállás miatt döntött úgy, hogy újabb, ezúttal közös gyűjtést indítanak a kerület testvérvárosa, a kárpátaljai Bene javára.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.