Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Nőnapi Kankalinok a piacon

Újbuda   |   2015, március 9 - 07:56Nyomtatóbarát változatSend by email

Színpompás kankalinok várták a Gazdagréti piacra érkező hölgyeket szombaton, a meglepetéssel Király Nóra alpolgármester és Kerékgyártó Gábor képviselő kedveskedett.

Nőnap alkalmából kedveskedett a gazdagréti hölgyeknek a helyi piacon a szociális ügyekért felelős alpolgármester és az önkományzati képviselő. Minden hölgynek cserepes virágot adtak ajándékba hétvégén.

Akciójuk idejére a kerületi családokat segítő, Újbudai Humánszolgáltató Központ is képviseltette magát, valamint a Mályvavirág Alapítvány plakátja is kikerült a standra. Ez utóbbi a méhnyakrákszűrés fontosságára hívta fel a figyelmet, mivel évente több, mint 1000 nőnél diagnosztizálható a betegség. Ez a leggyakoribb rák a 45 éven aluli nők körében. Olyan daganatos megbetegedés, ami idejében felismerve gyógyítható vagy akár meg is előzhető. A kórnak mégis édesanyák, fiatal felnőttek, szeretett testvérek, barátnők esnek áldozatául.

- Egy nő nem csak magáért visel felelősséget, hanem mint családanya a gyermekeiért, később az unokáiért is. Ezért is tartom egészségügyért felelős alpolgármesterként fontosnak a szűrővizsgálatokat – mondta Király Nóra.

H.L.