Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 16. kedd, Valter

Népszerű a BME mesterképzése

Újbuda   |   2017, február 2 - 14:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is a Műegyetem mesterképzéseire nyert felvételt a legtöbb hallgató, többségük állami ösztöndíjat kap.

Lezárult a felvételi eljárás a februárban induló keresztféléves képzésekre. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csak mesterképzéseket hirdetett meg. A 2017 februárjában induló képzésekre országosan 3656 főt vettek fel az intézmények, ebből a legtöbb hallgatót, 969 főt a Műegyetem.

Országos összehasonlításban ez kiemelkedő adat, hiszen az összes felvett diák 26,5%-a a BME-re jutott be. Túlnyomó részük, 950 fő állami ösztöndíjas képzésben kezdi meg tanulmányait.

"A tavalyi eredményünkkel (925 fő) összehasonlítva kismértékű növekedés is tapasztalható, ami kitűnő eredmény a kedvezőtlen demográfiai folyamatok tükrében (az országosan felvett létszám közel 7%-kal csökkent). Szintén kiemelendő, hogy mindez nem járt együtt a felvettek pontszámának csökkenésével.

A Műegyetem a mesterképzéseket meghatározónak és fontosnak tartja a gazdaság fejlődéséhez, amelyhez elengedhetetlenül szükségesek a mesterdiplomával rendelkezők. A mesterdiplomával rendelkezők kezdő fizetése a diplomás pályakövetési rendszer adatai alapján jelentősen meghaladja a csak alapvégzettséggel rendelkezőkét " - írja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem honlapján Veszprémi Károly oktatási rektorhelyettes.