Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 10. szombat, Margit, Gréta

Népdalénekes a Fonó új népzenei művészeti vezetője

Újbuda   |   2017, szeptember 5 - 11:04Nyomtatóbarát változatSend by email

Kubinyi Júlia lett a Fonó Budai Zeneház népzenei művészeti vezetője. A népdalénekes az intézmény most kezdődött új évadáról beszélt az M1 műsorában.

"A Fonó küldetése a mai világban megtalálni a népi kultúrát, és hozzájárulni ahhoz, miként tud ez bekapcsolódni az életünkbe" - fogalmazott a 27 éves énekes. Mint elmondta, a Fonóban az új évadban folytatódnak a jól bevált programok, köztük a Fonó Szerda és a Berka Táncház. Kiemelte, hogy jubileumát ünnepli az Utolsó óra program, és ennek keretében a különböző tájegységekről Budapestre hozzák a még élő adatközlőket, táncosokat.


Folytatódnak a Fonó szakmai programjai, a táncházi mulatságok, emellett lehetőséget adnak különböző népzenei együtteseknek is a bemutatkozásra - már szeptemberben lesznek lemezbemutató koncertek. Kubinyi Júlia kitért arra, hogy a Fonó jelen volt a múlt hétvégi Etyeki Pikniken és ott lesz programjaival a csütörtökön kezdődő Budapest Borfesztiválon, valamint több más rendezvényen.
Kubinyi Júlia 2012-ben a Népművészet Ifjú Mestere lett, 2013-ban Junior Prima díjjal tüntették ki, a legtöbben a Fölszállott a páva televíziós népzenei vetélkedő 2012-es első szériájának döntős szólistájaként ismerhetik. 2008 óta a Dűvő zenekar énekese, számos hanglemezen való közreműködést, hazai és nemzetközi fesztiválon, népdalversenyen való részvételt tudhat maga mögött. 2015-ben jelent meg első szólólemeze Magam járom címmel.

MTI