Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Nem adják a tanárok és diákok a Corvinus budai campusát

Újbuda   |   2015, május 20 - 15:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Petíciót és Facebook-oldalt is indítottak a Corvinus Egyetem budai campusának diákjai és oktatói, akik szerdán egy fórumon fogadták meg, hogy nem hagyják eladni a Villányi úti ingatlanokat.

Szerdán délután fél 1-re hallgatói-dolgozói fórumot hívott össze a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának vezetése, ahol az egyetem vezetésén kívül több száz hallgató is megjelent. A Villányi úti campus díszterme teljesen megtelt, állítólag az egykori legendás LGT-koncert idején voltak utoljára ennyien az épületben.

A fórumot azért hívták össze, mert szerdán a vs.hu arról írt, hogy a kormány fel akarja darabolni a Corvinus Egyetemet, le akarják választani róla a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi és tájépítészeti kart és el akarják adni a Villányi úti ingatlanokat, hogy az abból befolyó összegeket a Vár újjáépítésére fordítsák.

A fórumra a dolgozókon és a hallgatókon kívül meghívták Palkovics László felsőoktatási államtitkárt is, aki azonban azt üzente, azért nem vesz részt a fórumon, hogy egyelőre nincs miről beszélni, az átalakítások csak 2-3 hét múlva lesznek olyan állapotban, hogy azokat meg lehessen vitatni.

A fórumon elhangzott, hogy az egyetem eddig semmilyen hivatalos értesítést nem kapott még arról, hogy szét akarnák darabolni a kertészettudományi kart, és arról sem, hogy a campust el akarnák költöztetni.

A diákok és a tanárok is elmondták a gyűlésen, hogy nem fogják hagyni, hogy a campust elköltöztessék.

forrás:hvg.hu