Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Négy sérültje van a gazdagréti lakástűznek

Újbuda   |   2015, március 26 - 12:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tűz volt egy XI. kerületi, gazdagréti lakóépület 11. emeleti lakásában csütörtök délelőtt. A házból négy embert, köztük egy gyermeket vittek kórházba.

A Csikihegyek utcában egy tizenegyedik emeleti lakásban keletkezett a tűz. Két ember súlyosan megsérült, két másikat, köztük egy gyermeket, könnyű sérülésekkel vittek kórházba. A baleset miatt a teljes emeletet kiürítették. Nagyjából 25-30 embernek kellett elhagynia otthonát.
A tüzet sikerült eloltani, a tűzoltók még vizsgálják, hogy a ház elektromos szerkezete is megsérült-e - mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Közben a közösségi oldalak hősként ünneplik azt a férfit, aki szabadnapos tűzoltóként elsőként  érkezett a helyszínre és mentette ki a lángoló lakásból az egyik sérültet. A fórumozók szerint egy idős férfit az ablakon keresztül hoztak le a tűzoltók. A hozzászólásokból kiderül még, hogy - bár hivatalos szakvélemény még nincs róla, de - valószínüleg a "biztosítéktábla" meghibásodása okozhatta a tüzet.

Újbuda

(foto:fb.kovarieva)