Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Napelemes rendszer az Albertfalvi Don Bosco iskola épületén

Újbuda   |   2015, szeptember 9 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Közép-magyarországi Operatív Program keretében 9,027 millió forint támogatás segítette annak a projektnek az eredményes megvalósulását, mely során az Albertfalvi Don Bosco Általános Iskola napelemes projektje valósult meg.

A beszerzési eljárásban nyertes kivitelező (Bravio Kft.) 12,96 kVA összteljesítményű áramtermelő napelemes rendszer tervezését és telepítését valósította meg. A rendszer úgynevezett háztartási méretű kiserőmű, amely a villamos közüzemi hálózatra csatlakozik. Lényege, hogy a Nap sugárzását fényelektromos jelenség segítségével villamos energiává alakítja át, amit saját fogyasztásra termel meg.

Az elnyert európai uniós támogatás nemcsak az épület energiafogyasztásának csökkenését segíti elő, hanem annak környezetbarát működését is. A beruházás ezért környezetvédelmi szempontból is jelentős, mivel az energia megtermelése során a környezetterhelés nagymértékben csökken.

A KMOP-3.3.3-13 pályázati felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését.

Újbuda