Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. csütörtök, Fülöp, Evelin

Mobilitási Pontok Újbudán

Újbuda   |   2020, június 26 - 19:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nemzetközi projekt részeként alakított ki négy Mobilitási Pontot Újbudán a Budapesti Közlekedési Központ.

A Fővárosi Közgyűlés és Újbuda Önkormányzata jóváhagyásával négy újbudai helyszínen, a Szent Gellért téren, az Egry József utcában, a Magyar tudósok körútján és az Infopark villamos megállónál alakítottak ki kísérleti Mobilitási Pontot. Ezeken kerékpárkölcsönző, elektromos roller- és robogómegosztó, valamint autómegosztó-rendszerek szolgáltatásait lehet igénybe venni, jellemzően rövid távú utazásokhoz. A hálózat létrehozása egyrészt környezetvédelmi szempontból fontos, másrészt kiegészíti a hagyományos közlekedési eszközöket. A tesztidőszak tavaszi indítását a koronavírus-járvány hátráltatta, de a folyamatos mérések eredményei ősszel már jelentkezhetnek.

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a Közlekedéstudományi Intézet partnerként vesznek részt az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által finanszírozott Cities-4-People, Városok az emberekért című kutatás-fejlesztési-innovációs projektben. A projekt 5 európai város (Trikala, Hamburg, Oxford, Isztambul – Üsküdar és Budapest) közlekedési kihívásaival foglalkozik, budapesti célterülete a Duna-part Margit híd és Műegyetem rakpart közötti budai szakasza.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Vadvirágos rétek Újbudán  

Folytatódik a tavaly elindított Vadvirágos Budapest program: idén a tapasztalatok alapján kissé változtak a kijelölt területek, amelyek a 6 millió négyzetméter intenzíven fenntartott fővárosi gyepnek összesen 4,5 százalékát teszik ki.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.