Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Mini vb-t szervezett az ELTE-BEAC

Újbuda   |   2014, július 9 - 23:48
Nyomtatóbarát változatSend by email
62 mérkőzés, 32 csapat, közel 350 résztvevő és már-már trópusi idő jellemezte a július 5-én megrendezett Egyetemi Mini Világbajnokságot.

A Mini vb sem múlhatott el meglepetések nélkül: Portugália, Spanyolország és Anglia is továbbjutott csoportjából, ugyanakkor Costa Rica, Algéria és Görögország csapata is sikeresen vette az akadályokat és kvalifikálta magát a legjobb 16 közé. Négy pályán, párhuzamosan zajlottak a mérkőzések, egyetemi, főiskolai, budapesti és újbudai csapatok versenyeztek egymással a vb-trófeáért.

A torna ideje alatt a július 19-31. között megrendezésre kerülő U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot népszerűsítő programokra is sor került. A résztvevő játékosok a magyar válogatott mezbe öltözött csinos segítőktől labdát kaptak és pontosan 19 dekázást kellett végrehajtaniuk. Ezt követően egy belépésre jogosító utalványt, vouchert kaptak, amellyel kilátogathatnak az Eb valamely mérkőzésére.

A torna „meglepetés” győztese Nigéria (NSZK) lett, a döntőben Németország (ELTE-BEAC Futsal) csapatát múlta felül az 1-0-ás mérkőzésen. Harmadik helyen Spanyolország végzett, Hollandiát legyőzve a bronzmérkőzésen.

Aranycipő: Bánk Levente (Nigéria) - gólkirály
Aranylabda: Kiss Gergő (Németország) – legjobb játékos
Aranykesztyű: Nagy László (Nigéria)- legjobb kapus

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.