Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. hétfő, Helga

Meteorológia: figyelmeztető előrejelzés szerda éjfélig

Újbuda   |   2018, február 20 - 15:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Folytatódik a borult, csapadékos idő. Nyugaton havazás várható, másutt szerdán havas eső, eső is eshet, és ezzel egyidejűleg átmenetileg gyengül a csapadék intenzitása is.

Szerda éjfélig folytatódik a csapadék az országban, várhatóan a szerda délutáni óráktól csökkenő intenzitással és területen, a csapadék súlypontja ebben az időszakban inkább az ország délnyugati felére helyeződhet. Az ország keleti, délkeleti részén havaseső, eső is előfordulhat pozitív hőmérsékletek mellett, a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében inkább gyenge, közepes intenzitással havazás várható. A szerda reggeli órákban a keleti határ közelében kis területen átmeneti ónos eső előfordulhat.

Kedd estig a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében síkvidéken 2-5 cm, szerda reggelig további 2-5 cm hó várható. Szerda délelőttől - jelenlegi számítások szerint - a Dunántúl nyugati részeinek kivételével egyre nagyobb területen 0 fok felett alakul a hőmérséklet síkvidéken, így a hó gyarapodása síkvidéken egyre kisebb területen lesz jellemző. Várhatóan szerda reggeltől-éjfélig elsősorban a Dunántúl nyugati megyéiben lehet említésre méltó hó gyarapodás (lepel-5 cm), ezen belül elsősorban Zala és Veszprém megyében valószínű 2-5 cm körüli vagy akár efeletti megmaradó hó kisebb területen, az ország más részein elsősorban a Dunántúlon és északon síkvidéken inkább lepel-2 cm körüli időszakosan megmaradó, akkumulálódó friss hó valószínű.

(Budapesten kedd estig belvárosban 2 cm, külvárosban 2-4 cm, szerda reggelig belvárosban 2 cm, külvárosban 2-4 cm hó valószínű. 300-350 méter felett 10-15 cm feletti hó valószínű szerda délig.)

forrás:met.hu

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.