Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Mesél a holdfény

Újbuda   |   2022, június 17 - 09:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gévai Csilla illusztrátor és mesekönyvíró műveiből nyílt grafikai kiállítás május 27-én a Gazdagréti Közösségi Házban, Csillagfényből napfénnyé címmel. 

A tárlaton több kötet illusztrációit tekinthették meg az érdeklődők, voltak vicces, vidám és ijesztő figurák is. Gévai Csilla csaknem húsz éve kezdett el együtt dolgozni Berg Judittal, akinek három könyvét illusztrálta. 2007-ben fődíjat nyert az Aranyvackor pályázaton Holdfényszüret című, saját rajzaival ellátott meséjével. Első önálló irodalmi kötetei, a Nagyon Zöld Könyv és a Holdfényszüret történetekkel és rajzokkal mutatták be az élet valódi arcát. Az Amíg utazunk című mesekönyvéből kiderül, miért piros a metró, hogyan működik a mozgólépcső, miért a 72-es trolibusz a legjobb járat, és milyen sokféle áramszedő van. A művésznő két gyermek édesanyja. Szívügye a környezetvédelem, az eszkimó kultúra és az irodalom. A kiállítást június 14-éig lehetett megtekinteni.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.