Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 10. szombat, Margit, Gréta

Mercedessel bővül a MOL Limo flottája

Újbuda   |   2018, szeptember 26 - 14:20Nyomtatóbarát változatSend by email

Prémium szolgáltatást indít a MOL Limo, azaz „A” osztályú Mecedesek is bekerülnek a MOL autómegosztó szolgáltatásába. A jövőben 450 jármű lesz elérhető mintegy 70 négyzetkilométeres területen.

50 darab prémium kategóriás "A" kategóriás Mercedes-Benzzel bővül a MOL LIMO flottája szeptembertől. A kecskeméti gyártósorról legördülő újgenerációs modell a fiatalos, dinamikus irányvonalat képviseli, ami kifejezetten passzol a MOL autómegosztó szolgáltatásának felhasználóihoz - állítja a társaság.

A januárban indult MOL Limonak mintegy 35 ezer felhasználója van, de a limosok számának bővülését várják prémium kategóriás autók forgalomba helyezésével. A Mercedeseket a havidíjas felhasználók 99 Ft/perc alapon vehetik igénybe, az alkalmi felhasználók percenként 111 forintért.

A MOL 2016-ban elfogadott „Enter Tomorrow” stratégiájában leszögezte, hogy literek helyett kilométereket értékesít, így sokkal nagyobb szerepet szán a mobilitási szolgáltatásoknak. Ennek nagyon fontos mérföldköve volt a MOL Limo januári elindulása. A szolgáltatás mostani fejlesztésével pedig folytatódik a Limo célkitűzése, mely szerint a vállalat folyamatosan növeli a gépkocsi flottát, az infrastrukturális fejlesztések függvényében fokozatosan emelve benne az elektromos autók arányát, továbbá a szolgáltatás működési területét 2020-ra Budapest közigazgatási határáig kiterjeszti.

A MOL Limo flottája ezzel 450 autóra bővült. Az autómegosztó szolgáltatás keretében 100 elektromos, valamint 300 benzinüzemű Volkswagen up! és hamarosan 50 Mercedes-Benz A-osztály modell áll a felhasználók rendelkezésére. A szolgáltatási terület mintegy 10 km2-rel bővült az elmúlt hónapokban. A zónabővítés előfeltétele volt a megfelelő töltési infrastruktúra kialakítása.