Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. csütörtök, Antal, Anett

Megvolt a hagyományos kerületi, újévi pohárköszöntő

Újbuda   |   2017, január 23 - 10:27Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is megtartotta újévi pohárköszöntőjét Hoffmann Tamás polgármester. A meghívott kerületi vállalkozókat, cégvezetőket, képviselőket, intézményvezetőket és a kultúrában vagy sportban tevékenykedőket az Öböl Ház Rendezvényközpontban látták vendégül január 19-én.

A polgármester fontosnak tartja ezt a hagyományt, amelynek segítségével a meghívottak kapcsolatokat építhetnek, megoszthatják egymással céljaikat és segíthetik egymás munkáját. Hoffmann Tamás a rendezvényen először összegezte az elmúlt évet, majd megemlékezett az elhunytakról (köztük Kocsis Zoltánról, Placid Atyáról), később pedig beszámolt az idei fejlesztési tervekről is. Ezek közül az új városrész - BudaPart - kiépítését, valamint az 1-es villamos vonalának meghosszabbítását emelte ki.

Bizakodóan állt az új évhez Árendás Gergely, a Property Market ügyvezet igazgatója is. Úgy véli Budapest egyik legjobb kerülete Újbuda, ahol számos lehetőség van. Elmondta, a következő 10 évben több ezer lakást és irodát építenek majd több tízezer négyzetméternyi területen a kerület új városrészén.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke ugyan nem él a kerületben, mégis különleges szerepet tölt be életében Újbuda. Az újévi pohárköszöntőn az úszó és vízilabda világbajnokság jelentőségéről számolt be. Úgy véli, ha a többi ország azt tapasztalja, hogy Budapest megbirkózik a világbajnokság szervezésével, alkalmasnak találják majd hazánkat az olimpia megszervezésére is.

H.S.