Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. szerda, Ambrus

Megünnepelte magát Őrmező

Újbuda   |   2022, szeptember 27 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Színes színpadi előadások, ugrálóvár, népi játszótér, arcfestés, kézműves foglalkozások és egyedi portékákat árusító pultok várták a látogatókat a 21. Őrmező Ünnepén a Költők parkjában.

A Bográcsétkek főzőversenyt az Őrmezei Ördögök nyerték meg; a csapatnak többek között László Imre polgármester is gratulált, hozzátéve, mindig örömmel vesz részt olyan eseményen, ahol a jelenlévők feltöltődhetnek, kikapcsolódhatnak. A kerület jelenleg 21 városrészből áll – nemsokára Tóváros, illetve a Budapart is csatlakozik hozzájuk –, és mindegyiknek megvan a maga sajátossága.
A 2023-as rendezvények tervezése összefügg a jövő évi költségvetéssel, de a polgármester reméli, hogy a politikai és gazdasági bizonytalanságok nem lehetetlenítik el a fesztiválokat. – Az önkormányzat mindent meg fog tenni, hogy a kerületiek terheit csökkentse. Ezért sem drágul a közétkeztetés Újbudán – tette hozzá László Imre.
Barabás Richárd kultúráért felelős alpolgármester a színpadon elmondta, egyebek között az őrmezőihez hasonló helyi fesztiválok teszik különlegessé Újbudát. Az összes városrész kulturális élete pezseg, erről tanúskodik a szeptember 9-én megnyitott ARC plakátkiállítás, a Ménesi Kulturális Utcabál, a Bartók Feszt’ és az Eleven Ősz is.