Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Megújult a Lágymányosi Polgárőrség

Újbuda   |   2017, május 10 - 09:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tisztújító közgyűlést tartott és új tisztségviselőket is választott a Lágymányosi Polgárőr Egyesület április 23-án. A szervezet vezetése kiemelt feladatként határozta meg a polgárőrség együttműködését a katasztrófavédelemmel. A közgyűlésen megszavazott változtatásokat május 9-én jegyezte be a bíróság.

Bulyáki Bálint, a Lágymányosi Polgárőr Egyesület új elnöke több mint 10 éve él Újbudán. Fontos számára mások megsegítése, ezért is csatlakozott polgárőrként a testülethez 2013-ban. A Lágymányosi Polgárőrség - a Dél-budai Önkéntes Mentőcsoport tagjaként - a rendőrséggel és a helyi önkormányzattal való szoros együttműködésen túl a jövőben kiemelt feladatként kezeli a katasztrófavédelmi-, valamint polgári védelmi feladatokat.

A polgárőrségben jelentős szerepet kap a bűnmegelőzési célú lovas járőrszolgálat, amely olyan helyekre is eljut, amelyek gépjárművel nehezen megközelíthetők, mint például Kamaraerdő és környékén.

A Lágymányosi Polgárőr Egyesület a lagymanyos@bpsz.hu e-mail címen várja azok jelentkezését, akik kerületiként elhivatottságot éreznek, hogy szervezett keretek között tegyenek környezetük biztonságáért.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.