Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

Megszépült a Bárdos iskola

Újbuda   |   2014, augusztus 25 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Befejeződtek a felújítási munkálatok a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban. Az önkormányzat nyári rekonstrukciós programja során megújultak az épület tornatermei és a nyílászárók is. A felújított intézményt a kerület vezetése is megtekintette.

A Bárdos az egyik legnépszerűbb kerületi iskola, főleg azóta hogy összevonták a Lágymányosi iskolával. - Éppen ezért kiemelten támogatjuk azokat az oktatási intézmközoktatás, ényeket, amelyek teljes kihasználtsággal működnek – mondta a helyszíni bejáráson Molnár László alpolgármester.

Újbuda Önkormányzata több tízmillió forintot költött az épület rekonstrukciójára: rendbe hozták az iskola szétrepedezett aszfaltpályáját, így a tavaly tavasszal átadott műfüves focipályával együtt az udvar teljesen új külsőt kapott. A tornatermek állapota is leromlott az elmúlt években: egyiknél beázott a tető, másiknál tönkrementek az ablakok, elkopott a padló. A munkálatok során a lapostetőt felújították, a nyílászárókat és a burkolatokat kicserélték. Új nyílászárókat kapott az egész iskola, ezáltal vélhetően csökken majd az épület energiafelhasználása.

T.D. - ÚjbudaTV