Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

Megnyílt a Kérő utcai segítőközpont

Újbuda   |   2017, január 30 - 15:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megnyitotta kapuit az új idősbarát szolgáltatás központja Őrmezőn a Kérő utcában. Februártól indul az „Egészséges és Aktív Időskor” projekt három hónapos tesztidőszaka, amelyhez őrmezeiek jelentkezését várják.

Az Újbuda Önkormányzata által megnyert és vezetett Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 keretében támogatott „Egészséges és Aktív Időskor” projekt szolgáltatása 2016-ban indult, újabb fázisa február 1-től kap zöld utat. A kerületben elsőként Őrmezőn vehetik igénybe lakásukon az időskorúak azt a segítő szolgáltatást, amely az önkormányzat 60+ Programja keretében szerveződik, és amelynek központja a Kérő utcában van.

A segítő szolgáltatásokról lakossági nyílt nap keretében, személyesen tájékozódhattak az érdeklődők. A rendezvényt Molnár László alpolgármester nyitotta meg és adta át az épületet a segítő szolgáltatás szervezése céljára. A látogatók megismerték milyen szolgáltatást tudnak otthonukban kapni a projekt segítőitől, és milyen egyéb 60+ programokkal várja az időskorúakat az új programközpont. Molnár László alpolgármester kifejtette, a segítő között hivatásos szociális munkások és önkéntesek is vannak, akik jelentkezését elsősorban a 60+-os korosztályból várják.
Sokféle igénnyel jelentkezhetnek a segítséget kérők, ezek közé tartozik például, hogy csúszós időben kísérő menjen velük boltba, orvoshoz, jelezhetik ha kártya- vagy beszélgetőpartnerre van szükségük. - A lehetőségek tárháza végtelen, az önkéntesek számán és vállalásán múlik – tette hozzá Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató. A segítségkérésre kijelölt, már most népszerű telefonszám január 16-tól hívható.

Önkéntesekből nincs hiány: a kerületben összesen 100-an tevékenykednek, az „Egészséges és Aktív Időskor” projektben pedig 30-an. Az önkéntesek képzése a Kérő utcában folyik. A szolgáltatásokról tájékoztatást minden hétköznap 9.00 – 13.00 óra között lehet kérni a 06-1-381-1361-os telefonszámon, valamint a 60plusz@ujbuda.hu e-mail címen.

A Kérő utcai központ ünnepélyes avatásán adták át a kerületben kibocsátott 18 ezredik 60+ kedvezménykártyát. Nem mellesleg a nyertes ikertestvére lett a 18001-ik plasztik tulajdonosa.

T. K.