Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. hétfő, Magdolna

Megkapta a Dacia kulcsait a polgárőrség

Újbuda   |   2015, április 21 - 16:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Önkormányzati támogatásból vásárolt autót az Újbuda Polgárőr Egyesület, a kulcsok jelképes átadása a Polgármesteri Hivatal udvarán történt április 20-án. A támogatásból a szolgálat teljesítéséhez szükséges eszközökre is futotta.

- Kiemelt támogatásban részesültünk, ami annak köszönhető, hogy teljesen új egyesület vagyunk – mondta Nagy Juhák István az Újbudai Polgárőr Egyesület elnöke azon az ünnepségen, amelyen jelképesen átvették az önkormányzati támogatásból vásárolt autó kulcsát.

Az önkormányzattól kapott tizenhárom millió forintos támogatást a működéshez szükséges feltételek megteremtésére fordították. A járőrszolgálat teljesítéséhez egy Dacia Dustert és egy Dacia Sandero-t vásároltak, de vesznek számítógépeket, kommunikációs eszközöket (mobil telefon, URH adóvevő), formaruhákat is. A forgalom irányításához szükséges jelzőtárcsák és zseblámpák beszerzése mellett lopott gépjárművek felderítését szolgáló eszköz vásárlása is folyamatban van.

A kerületben több polgárőr egyesület is működik, ezek azonban mindig egy adott helyen teljesítenek szolgálatot. A tavaly alakult, jelenleg 55 fős tagságú Újbuda Polgárőr Egyesület azonban a XI. kerület egészében tevékenykedik. A polgárőrök a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel és a közterület felügyelettel szoros együttműködésben teljesítenek szolgálatot, legfőbb feladatuk a bűnmegelőzés és a járőrözés.

- A kerületnek vannak ritkábban lakott, hegyvidéki területei is, ahol akár földúton kell közlekedni. Ezért fontos, hogy a megfelelő járművel tudják megközelíteni a kieső helyeket és megakadályozzák a betöréseket valamint az illegális beköltözéseket a hétvégi házas övezetekben - mondta Hoffmann Tamás polgármester a ceremónián.