Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Megjutalmazták a rend őreit

Újbuda   |   2017, december 21 - 12:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Összesen hatvannégy rendőrt, kormánytisztviselőt és közalkalmazottat jutalmazott meg Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Liskány Csaba alezredes, kerületi rendőrkapitány.Újbuda már évek óta segíti a kerületi rendőrkapitányság munkáját. Az önkormányzat rendszeresen nyújt támogatást eszközök, gépjárművek beszerzéséhez, hogy megkönnyítse a főváros legnépesebb kerületében dolgozó rendőrök munkáját.

Hoffmann Tamás polgármester a prémiumok átnyújtása előtt hangsúlyozta: fontos, hogy szoros együttműködésben tevékenykedjen a kerületi rendőrkapitányság, illetve az önkormányzat a közbiztonságért, és hogy az Újbudán szolgálatot teljesítő rendőrök még hatékonyabban tudjanak fellépni a bűnüldözés, bűnmegelőzés terén.

– A kerület vezetése tisztában van vele, milyen nehéz feladattal kell megküzdenie az újbudai rendőrkapitányság munkatársainak – tette hozzá a polgármester. Biztosította az itt dolgozókat az önkormányzat további támogatásáról, megköszönte a díjazottak munkáját, és örömét fejezte ki, hogy kerületünk közbiztonsága tovább javult 2017-ben.

A jutalmak átadásán jelen volt Csernus László és Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő, valamint Nagy István, Újbuda közbiztonsági referense is.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.