Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Megjelent a Pont magazin júniusi száma

Újbuda   |   2020, június 8 - 10:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

.

Megcsillan végre a remény: nyári utazásról, örömteli nyelvtanulásról, várakozó állásban lévő könyvhétről szólnak az írások a júniusi Pont magazinban. Persze még mindent csak óvatosan. Ha mégsem utazhatunk, remek filmekkel idézhetjük meg a nyaralások emlékét. A neten kapcsolódhatunk be a Kórusok éjszakájába, amely a világ különböző pontjairól közel hetven kórus részvételével szerveződik idén. És más online kezdeményezésről is örömmel számol be a lap: újbudai startupok is kivették a részüket a vírushelyzetben a segítségnyújtásból.

Hogy mi mindent tanulhattunk magunkról a két csendes hónapban, arról képzőművészek, írók, zenészek mesélnek, összegezve a tanulságokat. Történeteikben többféle válasz rejlik. Al Ghaoui Hesna újságíró például a karantén első időszakában a kontrollvesztést kezelte rosszul. Majd rájött, hogy ez tulajdonképpen kiváló alap a kutatási témájához – mesélte el címlapinterjúnkban. – Az öröm jól terjed a képernyőn is – mondta Kárász Eszter, az Eszter-lánc zenekar alapítója, bohócdoktor, akit taps helyett most a virtuális előadásaira érkezett kommentek töltöttek fel. Beck Zoli és a 30Y „majd’ beledöglik”, mégsem zenélnek jelenleg. Elengedhetetlennek érzik azt az aktív kapcsolatot, amely egy koncerten zenekar és közönség között létrejön – a bezártság idején másként teremtettek értéket.

Végül azokból az alkotásokból is található a magazinban néhány, amelyek természetesen online felhívásra, a veszélyhelyzet ihletésére születtek. A szervezők azt ígérik, a legjobb művekből a járvány lecsengése után kiállítást rendeznek.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.