Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Megfiatalodott a Hadik

Újbuda   |   2016, szeptember 12 - 11:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nemcsak külsejében, de szolgáltatásaiban is újjászületett a Hadik a Bartók Béla úton. Az újranyitást utcabállal ünnepelték Karinthy egykori törzshelyén.

Egyszerűsödött az átjárás a Hadik Kávéház és a szomszédos Szatyor Bár között, és maga a Hadik is felhagyott az eddig megszokott „múzeumi” külsővel. A falról lekerült az aranyszínű tapéta, a csupasz téglafalak a népszerű romkocsma érzetet erősítik, a plüss kárpit huzatokat pedig koptatott bőrre cserélték. A berendezés a legújabb trendekhez igazodik, miközben a részletekben könnyű felfedezni a múltszázad nagyjait. A nagy múltú vendéglátóhely jelenlegi gazdái megtartva a régi értékeket újabb igényeknek is megfelelnek, céljuk, hogy a harmincas korosztályból még több törzsvendéget nyerjenek.

Ami a programokat illet, Karinthy, Kosztolányi és Déry Tibor törzshelyén ma is pezsgő irodalmi és kulturális élet folyik, a kultikus hely továbbra is irodalmi szalonokkal, slam poetry estekkel, hétfőnként jazz koncertekkel, hétvégén irodalmi brunch-csal várja közönségét. Napközben viszont megmarad a Hadik Újbuda népszerű találkozó- és alkotóhelyének, ahol szívesen gyűlnek össze művészek és bohémek. Az újszerű programok közé tartozott a nyitó buli, azaz a szeptember 9-én este tartott utcabál is, amelyen az Amőba és a Magashegyi Underground szórakoztatta a nagyérdeműt.

A Hadikot főként gasztronómiai kínálatáért látogatók is örülhetnek, mert az itallapra felkerültek az “irodalmi koktélok”, az örökbecsű sztapacskán túl pedig újdonságként kerültek étlapra a burgerek.

A történelmi jelentőségű vendéglátóhely egyre nagyobb szerepet kap a kerület kulturális életében. - Azt szeretnénk, hogy a mai korszellem és az egykori hangulat egyaránt érezhető legyen a Hadikban. Gasztronómia, belsőépítészet, programok, szerviz – ezek azok az eszközök, amik segítenek a jelen és a múlt közötti helyes arányok kialakításában – mondta Bosznai Tibor, a Hadik alapító-ügyvezetője.

D. B. S.

A megújulásról és a történelmi múltról az Újbuda Televízió Helyi Érték című magazinműsora szeptember harmadik hetében számol be részletesen.