Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 8. szerda, Aranka

Még lehet nevezni a SPAR BUDAPEST Maratonra

Újbuda   |   2018, szeptember 26 - 13:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Eddig közel 900 magyarországi településről és 84 országból jelentkeztek a 33. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválra. A rendezvényt október 6-7-én tartják, a versenyközpontnak az ELTE Lágymányosi Campusa ad helyet.

Október hatodikán a családoké a főszerep: 7 különböző táv várja a gyerekeket, kicsiket, nagyokat, szülőket, nagyszülőket. A fesztivál egyik legszebb hagyománya az idén 10 éves FODISZ esélyegyenlőségi futama, ahol a fogyatékkal élő sportolni vágyó fiatalok, ép társaik és élsportolók támogatásával teszik meg az 500 méteres távolságot - mondta Kocsis Árpád a BSI versenyigazgató.

Október 7-én vasárnap azokat várja Európa egyik legszebb maratoni futóköre, akik egyéniben, párban, váltóban, vagy a 30 kilométeres távon szeretnék próbára tenni magukat. A kétnapos fesztiválnak idén új helyszíne és új útvonala lesz: a versenyközpontnak az ELTE Lágymányosi Campus ad helyet, az útvonal pedig a belvárost mentesítve, főként a rakpartokon vezet. Az útvonalon 35 zenei pont gondoskodik a futók lelkesítéséről és a szurkolók szórakoztatásáról.