Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Még lehet nevezni a SPAR BUDAPEST Maratonra

Újbuda   |   2018, szeptember 26 - 13:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Eddig közel 900 magyarországi településről és 84 országból jelentkeztek a 33. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválra. A rendezvényt október 6-7-én tartják, a versenyközpontnak az ELTE Lágymányosi Campusa ad helyet.

Október hatodikán a családoké a főszerep: 7 különböző táv várja a gyerekeket, kicsiket, nagyokat, szülőket, nagyszülőket. A fesztivál egyik legszebb hagyománya az idén 10 éves FODISZ esélyegyenlőségi futama, ahol a fogyatékkal élő sportolni vágyó fiatalok, ép társaik és élsportolók támogatásával teszik meg az 500 méteres távolságot - mondta Kocsis Árpád a BSI versenyigazgató.

Október 7-én vasárnap azokat várja Európa egyik legszebb maratoni futóköre, akik egyéniben, párban, váltóban, vagy a 30 kilométeres távon szeretnék próbára tenni magukat. A kétnapos fesztiválnak idén új helyszíne és új útvonala lesz: a versenyközpontnak az ELTE Lágymányosi Campus ad helyet, az útvonal pedig a belvárost mentesítve, főként a rakpartokon vezet. Az útvonalon 35 zenei pont gondoskodik a futók lelkesítéséről és a szurkolók szórakoztatásáról.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.