Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Második évadát kezdte a Spin-Off Klub Újbudán

Újbuda   |   2015, október 1 - 15:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 28-án tartották a Spin-Off Klub, az Újbuda hallgatói vállalkozói klub évadnyitó előadását. Az esemény vendége Gerendai Károly üzletember, kultúra-közvetítő, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. ügyvezetője volt. A Sziget Fesztivál alapítója az ország első Michelin-csillagosétterme, a Costes társtulajdonosa is. Az est folyamán Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő beszélgetett vele pályafutásáról, eredményeiről és motivációiról.

Gerendai Károly tízévesen költözött Újbudára a Sasadi útra édesapjával, érettségi vizsgát a Kaffka Margit Gimnáziumban (jelenleg Szent Margit Gimnázium) tett 1988-ban. Nemesi felmenőkkel rendelkező, értelmiségi családban nőtt fel, azonban már 17 évesen saját lábára állt. Rendezvényszervezéssel, zenekarokkal, zenével akart foglalkozni és - bár családja ellenezte - erőteljes vágyott arra, hogy bebizonyítsa ebből is meg lehet élni. Kamaszként plakátragasztásból és turnémenedzselésből tartotta fenn magát, később szervezőként, terjesztőként, illetve vezető beosztásban is dolgozott különböző kiadóknál. Az 1993-ban indult Diáksziget (jelenleg Sziget Fesztivál) sikere töretlen, az elmúlt 23 évben számos más kulturális program, szerveződés kapcsolódik nevéhez. 2008-ban a Costes étterem társtulajdonosaként bekapcsolódott a gasztronómiai elitbe, de további területeken is sikereket ért el. – Ha csak arról van szó, hogy valamit reprodukálni kell, az nem hoz különösebben lázba, ezért mindig inkább az új kihívásokat keresem - vallotta magáról Gerendai. Mindig világszínvonalra törekedett és ráadásul ezt nem külföldön, hanem Magyarországon akarta megvalósítani. Ezért arra bíztat mindenkit, hogy világot látni jó, de érvényesülni igazán saját hazájában tud az ember. Úgy véli, van példa arra, hogy valaki magyarként külföldön is sikeres, de ez az út a nehezebb.

A Spin-Off klub következő vendége egy facebook marketinges szakértő lesz, de többek között Futó Péter, vagy a miutcank.hu fiatal csapata is szerepel a meghívottak listáján.

H.L.