Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Március 16-17-én módosítható a középfokú jelentkezés

Újbuda   |   2016, március 10 - 15:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

A középfokú felvételi eljárásban egy alkalommal módosíthatják eredeti továbbtanulási szándékukat a tanulók. Módosító tanulói adatlapot kell kitölteniük az általános iskolájukban március 16-án, 17-én - közölte az Oktatási Hivatal.

A hivatal közleményében kifejtette: a középfokú felvételi eljárás során a vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell kitölteniük.
A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje átalakítható, megváltoztatható, de tanulmányi terület nem törölhető. Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni.
A módosításra az általános iskolában lesz lehetőség március 16-án és 17-én. Ennek során az általános iskolának a módosító tanulói adatlapokat a középiskolai felvételi információs rendszerben (KIFIR) kell létrehoznia, és március 18-ig postára adnia a felvételi központ számára.
A módosító tanulói adatlapot az eredeti tanulói adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát a jelentkező általános iskolája őrzi, így ahhoz ott lehet hozzájutni - közölték, hozzátéve: a módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.
Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg a felvételi központ részére, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig.

MTI