Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Március 15 - Ünnepi díjátadás Újbudán

Újbuda   |   2018, március 14 - 13:23Nyomtatóbarát változatSend by email

A nemzeti ünnephez kapcsolódóan Újbudán is minden évben rangos kerületi kitüntetéseket adnak át. Az ünnepi megemlékezést és a díjátadót idén a Gárdonyi Géza Általános Iskolában tartották, ahol Szabolcs Attila, Újbuda országgyűlési képviselője és Hoffmann Tamás polgármester adta át a "Pro Communitate Újbuda", a "Pro Urbe Újbuda" kitüntetéseket, valamint az "Újbuda kiváló sportolója" és az "Újbuda kiváló edzője" elismerő címeket.

Régi hagyomány szerint, Újbudán is díjazzák a legkiválóbbakat a nemzeti ünnep alkalmából. A díjátadó idén a Gárdonyi Géza Általános Iskolában volt, az eseményen zászlófelvonással és korhű öltözetü diákok műsorával emlékeztek meg a ‘48-49-es forradalomról és szabadságharcról.

Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte az ünneplőket és a díjazottakat. Elmondta, hogy március 15-e a magyar történelem olyan sorsfordító pillanata, amelyet megtörténte óta minden évben megünnepelnek. Hozzátette: ilyenkor nem királyokat és hadvezéreket, hanem hétköznapi hősöket ünneplünk.

Ezt követően a polgármester megköszönte az újbudai közösségekért végzett kiemelkedő és példamutató munkát végző díjazottaknak, hogy évek óta szolgálják az itt élők érdekeit.

“Pro Urbe Újbuda” kitüntetést kapott Főtiszteletű Takaró Károly református püspök és dr. Máté Róbert. Előbbi a kerületben végzett kiemelkedő és maradandó lelkipásztori tevékenységének elismeréseként, utóbbi Újbuda hagyományainak ápolásáért, Albertfalva közösségéért végzett több évtizedes helytörténeti kutatómunkájának elismeréseként. Takaró Károly a Magyar Advent templom idős lelkipásztorát meglepte a kitüntetés. Lapunknak úgy nyilatkozott, hogy ő nem a díjért dolgozott egész életében, hanem Istent szerette és az embereket szolgálta.

"Pro Communitate Újbuda" díjat kapott Thoma László vezető lelkipásztor a Gazdagréti Református Gyülekezetben kifejtett közösségteremtő tevékenysége elismeréseként, valamint megosztott kitüntetésben részesült Sárréti Károly és Van Den Aker Andreas, a KELEN SC korábbi és jelenlegi elnöke a sport területén végzett elkötelezett és kitartó munkájuk elismeréseként.
Újbuda kiváló edzője elismerő címet kapott Guj Attila nevelő edző a kajak-kenu sportág utánpótlás-nevelésben és versenyekre történő felkészítésben nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú munkájának elismeréseként, valamint Kuttor Csaba felkészítő edző a triatlon sportágban nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú munkájának elismeréseként.

Újbuda kiváló sportolója címet kapott utánpótlás kategóriában Preisinger Dorka jégkorongozó, valamint felnőtt kategóriában Csere Gáspár atléta, mindketten a 2017. évi hazai és nemzetközi versenyeken elért kiemelkedő sportteljesítményei elismeréseként.

D.B.S.