Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. kedd, Paszkál

#MARADJOTTHON Balázs Andreával

Újbuda   |   2020, április 29 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

#MARADJOTTHON sorozatunkban kerületi művészek, alkotók beszélnek arról, hogyan élnek a karantén idején, mit csinálnak szabadidejükben, hogyan értékelik az új helyzetet. Balázs Andrea, a Karinthy Színház művésze osztotta meg gondolatait.

Több mint egy hónapja kizárólag akkor mozdulok ki a házból, ha az tényleg elkerülhetetlen. Azon szerencsések közé tartozom, akik otthonról is tudnak dolgozni: kapok megkeresést online televíziós felvételekre, verseket, meséket olvasok fel, ráadásul a Talent Stúdió tanáraként a digitális oktatásba is belekóstolhattam. Szabadidőmben sokat önkénteskedem: én szakközépiskolában varrónőként végeztem. Ezt a szakmát soha nem gyakoroltam, de most elkezdtem maszkokat gyártani. Napokig kísérleteztem, amíg megalkottam a tökéletes prototípust, azóta több százat készítettem már kórházaknak, rendelőknek, idősotthonoknak.

Most sokkal több időt tudok szentelni azokra a dolgokra, amelyek a rohanó mindennapokban háttérbe szorultak. Újra felfedeztem a főzés örömét és a családommal is sokkal mélyebb beszélgetéseket folytatunk, mint korábban. Hiszem, hogy meg tudjuk találni a pozitív élményeket, ez erőt adhat ahhoz, hogy átvészeljük ezt az időszakot. Aki teheti, beszéljen a szívéhez közelállókkal, különösen az idősebbekkel. Nincs annál jobb érzés, mint amikor biztosítják az embert arról, hogy hiányzik, szeretettel gondolnak rá és fontos a másiknak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bartók-negyed lakossági fórum  

2022május1717:30
Tájékoztató és beszélgetés az önkormányzat fejlesztési terveiről 2030-ig.
Várjuk a véleményüket, részvételüket!

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.