Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Májusban indul a strandszezon

Újbuda   |   2014, április 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bár májustól indul a strandszezon, a Gellért fürdőben már április 18-tól nyitva van a strandterület. Idén elsőként a Dagály és Palatinus nyitja meg kapuit a budapesti strandok közül, és ekkor indul a Gellértben is a hullámszolgáltatás. A Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. közleménye szerint a strandok változatlan jegyárakkal, számos kedvezménnyel, családi jegyekkel és Strandváró nappal készülnek a szezonra.

A Budapest Gyógyfürdői (BGYH) Zrt. idén csaknem 40 millió forintot fordított arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a vendégeket. Szinte valamennyi strand gyermekmedencéje új csúszdát kapott. A nyári időszakban 35 hektárnyi zöld területet gondoznak a kertészek, a strandok területére mintegy ötvenezer egynyári virágot ültettek.

A május 1-jén megnyíló Dagály fürdő hullámmedencéje várhatóan június 7-étől működik. A Paskál strandfürdőt május 24-én, a Római és a Csillaghegyi strandfürdőt május 31-én nyitják meg, a Pünkösdfürdői strandfürdőt pedig június 7-én. A standfürdők a tervek szerint szeptember 7-ig lesznek nyitva, illetve ha kedvező az időjárás, akkor szeptember 14-ig.

Az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel igyekszik a BGYH a strandokra csábítani a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is, akiket csökkentett áron, jelentős kedvezménnyel várnak. Emellett a 20 alkalmas bérletek akár 25 százalékos kedvezményt biztosítanak a vendégek részére.

A Széchenyi fürdőben szombatonként Szecska-partyt tartanak, amelyen minden alkalommal más zenei műfaj - funk, soul, R'n'B, house, dance floor jazz - lesz. A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére augusztus 1-jén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját, amelyhez a Palatinus stranddal kapcsolódik a BGYH Zrt.

Újbuda/MTI

 Májusban indul a strandszezon