Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Májusban az Insert program kitelepül az Allee átriumába

Újbuda   |   2022, május 26 - 18:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ha május 27-én, pénteken és 28-án, szombaton ellátogattok az Allee-ba, találkozhattok és beszélgethettek az Insert programról, valamint értékes nyereményekkel is gazdagodhattok, ha részt vesztek játékukban.

Nincs más dolgotok, mint megadni egy rég elfeledett kreatív képességeteket és az e-mail címeteket. Ezzel a későbbi regisztrációtokat is megkönnyíthetitek a júliusban induló Insert platformra (további részletek: insert.ujbuda.hu/allee).
Ha pedig érdekel a kézművesség és az újrahasznosítás témaköre, május 29-én, vasárnap 11 órakor és 14 órakor még az utolsó két, Allee-ban tartott insertes workshophoz is csatlakozhatsz. Délelőtt növényekből készülnek majd pecsétek, amelyekkel ruhákat, papírtárgyakat is bátran kidekorálhatsz, míg délután hulladékból hozunk létre olyan használati tárgyakat, amelyekre minden felnőttnek rendszeresen szüksége van a mindennapokban.
A workshop regisztrációhoz kötött, ezt az alábbi Facebook-esemény leírásában található linken lehet megtenni: https://fb.me/e/3dn3Spy05

De mi is az az Insert?
Az Insert Újbuda Önkormányzata és 12 lokális partner szervezet által fejlesztett, a UIA európai támogatás által finanszírozott, hamarosan induló közösségi platform. A júliusban induló online erőforrás-menedzsment applikáció célja, hogy lehetőséget teremtsen az alkotni vágyó újbudaiak számára terveik megvalósítására, alkotótársak, eszközök találására. A platformon bárki létrehozhat és meghirdethet eseményeket, eszközöket, hogy társakat találjon a közös alkotáshoz, helyszínt szervezhet saját kiállításának, tanárt fogadhat magának, vagy akár egy közös tudástárból képezheti magát. Az így létrehozott inspiratív programok, képzések, workshopok és tudástár segítségével mindenki a maga igényei szerint kapcsolódhat be a helyi alkotóközösségek aktivitásába.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.