Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Lezárt csatornazsilipek és apadás Budapesten

Újbuda   |   2014, május 20 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

A Duna vízszintjének emelkedése miatt az utolsó csatornazsilipet is lezárta a fővárosi árvízi védekezésért felelős Fővárosi Csatornázási Művek. Egyben magasvízi üzemmódba állította az átemelő telepeket is. A Duna vízállása kedden 13 órakor 530 centiméter volt Budapesten.

Minden csatornazsilipet lezárt a fővárosi árvízi védekezésért felelős Fővárosi Csatornázási Művek. A Duna vízszintjének emelkedése miatt a Fővárosi Csatornázási Művek magasvízi üzemmódra állt át és felkészült az árvízi üzemmódra is. Gondoskodtak a mélyebben fekvő csapadékvíz-csatornák lezárásáról, annak érdekében, hogy a folyó vize ne okozzon elöntéseket a városban.

Összesen 12 ponton zárták el a víz útját és ellenőrizték a zárószerkezetek biztonságos működését. A készültség ideje alatt érkező csapadék elvezetését szivattyúk segítségével biztosítják. Jelenleg három átemelő árvízi üzemét indították el a társaság munkatársai, és szükség esetén a további egységek beindítására is sor kerülhet.

A Duna vízállása Budapesten kedden 13 órakor 530 centiméter, az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a következő három napban nem várható jelentős csapadék a Duna vízgyűjtőterületén.

Újbuda

 Lezárt csatornazsilipek és apadás Budapesten