Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Lezárások a Bartók Béla úton, a Tétényi úton és a Karolina úton

Újbuda   |   2022, június 17 - 13:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

A BKK közleménye szerint a 19-es és a 49-es villamosok helyett a Móricz Zsigmond körtér és Kelenföld vasútállomás között a 19-es pótlóbusszal lehet utazni.

Az érintett BKK-autóbuszok (a 7-es, az 58-as, a 114-es, a 153-as, a 213-as és a 214-es autóbusz, valamint a 907-es, a 908-as, a 918-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B éjszakai járat) a Tétényi út és a Móricz Zsigmond körtér között a villamospálya helyett a közúton közlekednek, ezért a Bartók Béla úton a Kosztolányi Dezső térnél és a Móricz Zsigmond körtérnél a közúton lévő megállókban állnak meg.

Továbbá mától (június 17.) lezárják a Tétényi úton befelé és a Karolina úton kifelé vezető sávokat a Bartók Béla út előtt a villamospálya karbantartása miatt. Mindkét irányban csak a Bartók Béla útra, jobbra tudnak továbbhajtani; a Petőfi híd felé vezető sávokból a Vincellér utcánál, a Kelenföld felé vezető oldalon pedig a Tétényi köznél lehet visszafordulni. A Bartók Béla úton csak egy sáv járható balra, a Tétényi út felé. A csomópontban sárgán villognak a jelzőlámpák, napközben időszakosan jelzőőrök segítik a forgalmat. Az Ulászló utcánál is lezárják a villamos-átjárót, így ott sem tudnak a Bartók Béla úton áthaladni. Az Ulászló utcából csak jobb, kis ívben lehet kihajtani, és a Kosztolányi Dezső térnél tudnak visszakanyarodni.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.