Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Látásgyakorlatai fotók, fotó alapú munkák

Újbuda   |   2016, november 16 - 09:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

A fénykép képi mivolta, képzőművészeti lehetőségei érdeklik most Tolnay Imre fotóművészt, akinek kiállítását december 9-éig tekinthetik meg az érdeklődők a Karinthy Szalonban.

A világból sajátosan kiragadott-kivágott látvány-rétegek, szegmensek, engramok (emléknyomok) és ezek felülírásának lehetőségei, üzenetértéke - ez Tolnay Imre legújabb kiállításának esszenciája. A Karinthy Szalonban november 15-én megnyitott tárlatán megérthető amit a művész vall: azaz a fotó hordozója, a pergamenszerű, áttetsző vagy egyszerűen matt papír és az utólagos kézi manipulálás nemcsak festőiséget, grafikai karaktert ad a képnek, hanem annak idő-lenyomat jellegét és ikonikus, egyedi tárgy-mivoltát is hangsúlyozza.
Tolnay Imre képzőművész 1992-ben végzett a Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán, majd 1995-ben mesterképzőjén. 1991 óta szerepel kiállításokon, szimpóziumokon itthon és külföldön. Festészettel, grafikával, fotográfiával, installációval és képzőművészeti publicisztikával foglalkozik. A Széchenyi István Egyetem építészképzésének docense és a Győri Tánc-és Képzőművészeti Szakközépiskola tanára – ismertette a fotóművész pályáját Kéri Gáspár fotográfus, képzőművész.
A tárlatot december 9-ig lehet megtekinteni, hétköznap 11-18 óra között. A kiállítást a Nemzeti Kulturális Alap és Újbuda Önkormányzata támogatja.

T. K.